Lees meer over pechverhelping: vergelijk prijzen in België!

Weetjes over een platte batterij : gouden tips om dit te vermijden !

platte batterij

Volgens VTB-VAB zijn batterijproblemen goed voor 31% van de interventies voor pechverhelping, gevolgd door mechanische storingen (26%), bandenproblemen (16%) en dan elektrische pannes (13%).

De meeste autoverzekeraars die pechverhelping en takeling aanbieden, mandateren onafhankelijke technici om deze dienstverlening uit te voeren, behalve sommige gespecialiseerde bedrijven zoals Touring of VTB-VAB of zelfs de RACB, die in België hun eigen personeel hebben, dat meestal onberispelijk en bekwaam is.

Verschillende medewerkers van "www.autoverzekering-berekenen.be" deden voorbije winter driemaal beroep op hun autobijstand toen ze een platte batterij hadden.

Hierbij enkele tips om u in deze situatie niet in de luren te laten leggen:

HET SLECHTE BIJSTANDCONTRACT
De meeste pechverhelpers komen ook bij u thuis voor bijstand. Maar nog niet iedereen doet dat. Zorg er dus voor dat uw contract ook depannage thuis dekt.

Veel pannes vinden plaats bij de verzekerde thuis :

  • de koplampen laten branden : meestal bij parkeren thuis in de avond...
  • lekke band: u heeft op een spijker/bout gereden, zolang u rijdt zal uw band niet te veel leeglopen, maar als u stopt zal de lucht er stilaan uitgaan, enz.
  • vorst : 's nachts is het het koudst en vermindert het vermogen van uw batterij het sterkst, waardoor 's ochtends starten niet zal lukken.

HET BEKENDE VERHAALTJE VAN DE DEPANNEUR DIE U EEN BATTERIJ WIL VERKOPEN : Sommige gewetenloze onafhankelijke depanneurs zullen proberen u totaal onnodig een nieuwe batterij te verkopen : hij zal u vertellen, met het meetinstrument in de hand, dat uw batterij "stuk en al veel te oud is omdat ze elke 5 jaar moet vervangen worden". Wellicht biedt hij u aan om een nieuwe batterij te kopen "die hij toevallig in zijn voertuig heeft liggen...". Laat u daardoor niet beïnvloeden: uw batterij is gewoon leeg en heeft nog vele jaren te gaan.

UW BATTERIJ WORDT NIET OPGELADEN DOOR DE DEPANNEUR : Opgelet, want uw batterij is niet opgeladen: verlies niet uit het oog dat de depanneur uw batterij niet heeft opgeladen, want dat duurt te lang, dus werd gewoon een grote elektrische boost gegeven die nodig is om uw auto te starten. Dit moet u achteraf nog doen :

- Schakel zeker uw motor niet uit, omdat uw batterij nog steeds zo goed als leeg is...

- Rijd op een stuk autosnelweg of op een snelle baan zonder te veel stroomverbruikers in uw auto (radio, ...) aan te schakelen, gedurende ten minste 30 minuten zonder onderbreking, anders zal u, als u het contact onderbreekt … opnieuw de depanneur moeten oproepen.

Prijsvergelijking van 7 pechverhelpingen

 
Prijs van 7 pechverhelpingen

Hoeveel kost pechverhelping?