Lees meer over pechverhelping: vergelijk prijzen in België!

Autobijstand : wanneer is het interessant te kiezen voor de garantie autobijstand ?

Autobijstand

Wat is het verschil tussen de bijstand auto en de autoverzekering ?

Wat is het verschil tussen een autobijstand en een autoverzekering? Het is niet altijd gemakkelijk om het verschil te begrijpen, omdat inderdaad steeds een beperkte autobijstand voorzien is in uw autoverzekering. Een woordje uitleg zal duidelijkheid verschaffen.

Wat zijn de voor- of nadelen van het opnemen van bijstand in uw autoverzekering?
Situatie Bijstand in de autoverzekering Autobijstand afzonderlijk genomen
Komt tussen bij een ongeval Ja Ja
Tussenkomst bij mechanische panne, lekke band Niet Ja
Tussenkomst ook als ik een fout maak: verlies sleutels, foute brandstof getankt, lichten laten branden … Niet Ja
Tussenkomst in België Ja Ja
Tussenkomst in Europa Ja
Enkel bij een ongeval
Betalende optie
Vervangwagen beschikbaar Vaak betalende optie en enkel bij een ongeval Betalende optie

Zoals blijkt uit de tabel :

De minimale bijstand die altijd door uw verzekeringsmaatschappij zal worden uitgevoerd wanneer u een ongeval heeft, zelfs als u enkel de BA Auto heeft. Deze bijstand voorziet vaak geen vervangauto en zal niet tussenkomen bij een lekke band of een panne.

Optionele autobijstand bij dezelfde maatschappij als uw autoverzekering : in dit geval bent u meestal gedekt voor pech, ook in andere landen, naargelang van het type bijstand dat u hebt afgesloten, en afhankelijk van de gekozen optie heeft u indien nodig recht op een vervangvoertuig.

Autobijstand bij een andere verzekeringsmaatschappij: als u een voertuig heeft dat al een paar jaar oud is en verzekerd is bij maatschappij X, belet niets u om bijstand te nemen bij een ander maatschappij, die zelfs gespecialiseerd is op dit gebied zoals Touring, VTB-VAB of Europ Assistance.

Ons advies : niemand is veilig voor een band die wordt doorboord door een voorwerp dat op de weg ligt (nagel, schroef, bout) of een lek als gevolg van een botsing tegen een stoeprand (de klap op de velg veroorzaakt luchtverlies) of zelfs een lekkend ventiel (fabricage- of montagefout). Dit vertegenwoordigt 16% van de gevallen van de interventies voor bijstand, om nog maar te zwijgen van lege batterijen (31% van de gevallen) of geblokkeerde remmen. Het nemen van een minimale bijstand is dus vaak zeer handig.

Prijsvergelijking van 7 pechverhelpingen

 
Prijs van 7 pechverhelpingen

Hoeveel kost pechverhelping?